Volgens Goldman Sachs kan bitcoin (BTC) op de korte termijn richting de $13.971 gaan stijgen. Dit blijkt uit een uitgelekt document dat de bank aan verschillende institutionele investeerders verstuurd zou hebben.

Een team van technische analisten van Goldman Sachs stelde het document op. Volgens het team is dit een goed moment om bitcoin te kopen aangezien het doel voor de korte termijn op $13.971 ligt. Zo adviseert het team om tijdens elke dip onder dit prijsniveau te kopen.

Het team stelt in het document:

“Elke daling onder de $12.916 en $ 13.971 moet worden gezien als een kans om tijdens de dip te kopen, zolang het niet lager dan de $9.084 zakt,”

Bitcoin wist de afgelopen periode een paar keer boven de $12.000 te stijgen. Echter ligt hier grote weerstand. Onlangs zakte de koers hard terug na het aantikken van dit prijsniveau maar lijkt nu enigszins te consolideren.

Volgens de analisten van Goldman Sachs ligt de bodem van deze correctie op ongeveer $11.094. Dit baseren zij op basis van de zogenaamde Elliott Wave-analysetechniek. 

Steeds meer institutionele beleggers betreden de bitcoin-markt. Dit is positief nieuws aangezien het signaleert dat de markt volwassener aan het worden is. Daarnaast veroorzaken deze beleggers een grote instroom van nieuw geld.