Afgelopen nacht heeft een whale een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) verplaatst. Dat meldt Whale Alert, een Twitterkanaal waarop alle grote transacties met cryptocurrencies worden bijgehouden, vandaag 16 januari.

Een whale is een wallet dat een enorme hoeveelheid crypto in bezit heeft. Volgens Whale Alert werd er afgelopen nacht 123,447 BTC verplaatst vanuit een onbekende wallet naar een andere onbekende wallet. Veel mensen binnen de crypto-gemeenschap gingen er vanuit dat het om een whale ging en dat er eventueel een dump plaats zou kunnen vinden.

Bovendien ging er het gerucht rond dat Craig Wright, de leider van de Bitcoin SV-community,  achter de transactie zou kunnen zitten. Hij zit al langere tijd verwikkeld in een rechtszaak met Ira Kleiman. Wright moet van de rechter de helft van zijn 1,1 miljoen bitcoin afstaan aan Kleiman en een recente ontwikkeling deed vermoeden dat Wright toegang heeft verkregen tot de enorme hoeveelheid bitcoin.

Uit recent nieuws blijkt dit echter niet te kloppen. Wright wordt ervan verdacht te hebben gelogen over het feit dat de 1,1 miljoen bitcoin van hem zijn. Hij kan dus niet degene zijn geweest achter deze transactie aangezien hij de private keys niet heeft.

Later op de dag werd bekend dat de transactie werd gedaan door Bitfinex, een grote crypto-exchange. Zij zouden hun hot wallets hebben bijgevuld met bitcoin. Een opvallend feit is dat de transactie, ter waarde van meer dan 1 miljard dollar, slechts $80 kostte om te versturen. Nog een gegeven dat de functionaliteit en voordelen van blockchain-technologie benadrukt.