De Bitcoin.com Wallet heeft nu een belangrijke mijlpaal bereikt met meer dan 5 miljoen wallets die sinds de lancering van de app iets meer dan twee jaar geleden zijn gemaakt. Een volgende versie van de digitale wallet-app zal SLP-tokenondersteuning en extra functies toevoegen.

Bitcoin.com wallet blijft groeien

Bitcoin.com markeert vandaag de dag meer dan vijf miljoen wallets die met de officiële wallet-applicatie van het bedrijf zijn gemaakt. De Bitcoin.com wallet werd in augustus 2017 gelanceerd en kreeg al snel een grote aanhang. De snelle groei heeft zich dit jaar voortgezet, ondanks de uitdagende markt, aangezien er sinds mei, toen de app vier miljoen nieuwe wallets creëerde, een miljoen nieuwe wallets zijn gecreëerd.

“Dit is een belangrijke mijlpaal in onze missie om onze klanten veilige en betrouwbare cryptotransactiediensten aan te bieden. Weinigen zouden hebben voorspeld dat we 5 miljoen wallets in iets meer dan twee jaar tijd zouden beheren, maar onze gemeenschap is snel gegroeid door de toegenomen bewustwording van digitale penningen en onze wallet heeft steeds meer mogelijkheden”, aldus Stefan Rust, CEO van Bitcoin.com. “In de komende jaren hebben we er alle vertrouwen in dat er de komende jaren nog miljoenen nieuwe wallets bij ons zullen openen, waarvan vele Bitcoin.com’s wallet als eerste crypto wallet kiezen”

De wallet stelt gebruikers in staat om bitcoin contant geld (BCH) en bitcoin core (BTC) te verzenden, te ontvangen en op te slaan op een niet-courante manier. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om beide cryptocvaluta’s in de wallet rechtstreeks met een krediet- of debetkaart te kopen, zodat ze niet te maken hebben met het storten van geld op een wisselkantoor. De populaire app is beschikbaar voor mobiele apparaten met zowel Apple iOS als Google Android-besturingssystemen, en er zijn ook desktopversies voor Mac, Windows en Linux als je ze nodig hebt. Je kunt alle beschikbare versies bekijken op Bitcoin.com en een nieuwe wallet voor jezelf maken.

Belangrijke nieuwe functies in de komende versies

Terwijl het aantal wallets snel groeit, rusten de ontwikkelaars niet op hun lauweren en blijven ze nieuwe functies ontwerpen om het nog beter te maken. Een nieuwe versie van de app zal de wallet een complete revisie geven met ingebouwde SLP token ondersteuning en een verbeterd ontwerp en gebruikerservaring om de uitgaven en het beheer van je digitale fondsen nog gemakkelijker te maken. Een andere functie waar ze aan werken is drempel bestedingen, een functie waarmee je eenvoudigweg een QR-code voor betalingen kunt scannen en als het gevraagde bedrag lager is dan je veiligheidsdrempel, wordt het automatisch ondertekend en het geld verstuurd zonder dat er extra input nodig is. De wallet ontwikkelaars werken ook aan het uitbrengen van een API die ingenieurs en derden in staat zal stellen om meer tools en diensten te bouwen die gemakkelijker te integreren met de wallet en haar gebruikers. Deze tools worden ook gebruikt in automatische trading bots zoals bitcoin code. 

“Ons hele team bij Bitcoin.com is enthousiast om de 5 miljoen wallet te overschrijden. We zijn er trots op dat mensen van over de hele wereld cryptocommunicatie in hun dagelijks leven gebruiken”, zegt Corbin Fraser, Group Product Manager, Mobile Services bij Bitcoin.com. “Ons wallet team heeft hard gewerkt aan nieuwe functies en is verheugd om een complete revisie van de Bitcoin.com-wallet met een aantal verbazingwekkende nieuwe functies te kunnen vrijgeven om het ecosysteem van de cryptografie te helpen groeien en de volgende 50 miljoen wallet gebruikers te helpen om elektronisch geld te sturen naar hun collega’s.”.

Als je niet bekend bent met de term, is het Simple Ledger Protocol (SLP) een token systeem voor het Bitcoin Cash netwerk waarmee iedereen zonder toestemming tokens kan maken. Het heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een ecosysteem voor BCH dat de verscheidenheid aan ERC-20 tokens op het ETH-netwerk repliceert. SLP-tokens kunnen eenvoudig worden gemaakt, verhandeld en beheerd op de Bitcoin Cash blockchain binnen enkele seconden, terwijl het de gebruikers slechts een fractie van een cent per transactie kost. Het gebruik van de SLP explorer Simpleledger.info laat zien dat er al 5.760 tokens zijn gemaakt en dat er sinds de start van het project meer dan 4.590 SLP-gebaseerde tokens zijn verbrand.