Bitcoin mining

Een van de fundamentele vragen die veel mensen hebben over Bitcoin draait rond de tokens zelf. Vragen over zijn waarde, veiligheid en geschiedenis leiden uiteindelijk allemaal naar één plek: waar komen bitcoins vandaan? Het antwoord: Bitcoin mining.

Wat is Bitcoin mining?

Terwijl traditioneel geld wordt gecreëerd door (centrale) banken, worden bitcoins “gemined” door miners van Bitcoin: netwerkdeelnemers die extra taken uitvoeren. Met name ordere ze transacties chronologisch door ze op te nemen in de Bitcoin-blokken die ze vinden. Dit voorkomt dat een gebruiker dezelfde bitcoin twee keer uitgeeft; het lost het probleem met de double spending op.

Als je de technische details overslaat, lijkt het vinden van een blok het meest op een type netwerkloterij. Voor elke poging om een nieuw blok te vinden, wat in feite een willekeurige schatting is van een geluksgetal, moet een miner een kleine hoeveelheid energie uitgeven. De meeste pogingen mislukken en een miner heeft die energie verspild. Slechts één keer per tien minuten zal een miner ergens slagen en zo een nieuw blok toevoegen aan de blockchain.

Dit betekent ook dat wanneer een miner een geldig blok vindt, hij statistisch veel meer energie heeft verbrand voor alle mislukte pogingen. Dit “proof of work” vormt de kern van het succes van Bitcoin.

Ten eerste voorkomt proof of work dat miners bitcoins uit het niets creëren: ze moeten echte energie verbranden om ze te verdienen. Ten twee, het proof of work concept verstevigt de geschiedenis van Bitcoin. Als een aanvaller probeert een transactie te wijzigen die in het verleden is gebeurd, zou die aanvaller al het werk dat is gedaan sindsdien opnieuw doen en de langste ketting (chain) maken. Dit is praktisch onmogelijk en daarom wordt van miners gezegd dat ze het Bitcoin-netwerk “beveiligen”.

In ruil voor het beveiligen van het netwerk en als de “loterijprijs” die dient als een stimulans voor het verbranden van deze energie, bevat elk nieuw blok een speciale transactie. Het is deze transactie die de miners nieuwe bitcoins laat “winnen”, en zo komen bitcoins voor het eerst in omloop. Bij de lancering van Bitcoin heeft elk nieuw blok de miner 50 bitcoins toegekend en dit bedrag halveert om de vier jaar: momenteel bevat elk blok 12,5 nieuwe bitcoins. Bovendien kunnen miners eventuele mining fee houden die zijn gekoppeld aan de transacties die ze in hun blokken hebben opgenomen.

Iedereen kan een Bitcoin-miner worden om deze munten te verdienen. Bitcoin mining is echter in de loop der jaren steeds gespecialiseerder geworden en wordt tegenwoordig vooral gedaan door toegewijde professionals met gespecialiseerde hardware, goedkope elektriciteit en vaak grote datacenters.

Om vandaag rendabel te bitcoins te minen, moet je weten wat je doet, moet je bereid zijn om aanzienlijke middelen en tijd te investeren, en – last but not least – heb je toegang tot goedkope elektriciteit nodig. Als je dit allemaal hebt, kun jij ook een kans maken en een Bitcoin miner worden.

Bitcoin Cloud Mining

Onderstaande diensten zijn verschillende opties voor cloud mining-contracten. Wij hebben persoonlijk geen ervaringen met deze diensten en het is raadzaam om zelf onderzoek te doen voordat je gebruikt maakt van deze diensten.

Genesis Mining – biedt SHA-256 mining contracten en meer winstgevende SHA-256-munten kunnen worden gemined terwijl automatische uitbetalingen nog steeds in BTC zijn. Klanten moeten ten minste 10 GH / s aanschaffen. Krijg 3% korting op een mining contract met de code: “08pAiU”.