ZCASH

Wat is IOTA?

IOTA is a revolutionary new transactional settlement and data transfer layer for the Internet of Things. It’s based on a new distributed ledger, the Tangle, which overcomes the inefficiencies of current Blockchain designs and introduces a new way of reaching consensus in a decentralized peer-to-peer system.

Dit bericht zou diegenen moeten helpen die helemaal nieuw zijn bij IOTA om een introductie te krijgen over hoe het anders is dan andere cryptoassets zoals bitcoin.

Overeenkomsten en verschillen met Bitcoin

Bitcoin-transacties worden verwerkt door miners in groepen die blokken (blocks) worden genoemd. Er is een limiet aan het aantal transacties dat in één blok kan worden verwerkt, wat heeft geleid tot intense debatten over hoe Bitcoin kan worden geschaald.

Het IOTA-team probeert de behoefte aan blokken weg te nemen en een betere schaalgrootte mogelijk te maken. In IOTA bestaat er geen concept van miners die netwerktransacties verifiëren zoals bij Bitcoin of de meeste andere blockchains. In plaats daarvan moet de transactieontwikkelaar voor elke transactie die plaatsvindt in IOTA, twee eerdere transacties in het netwerk goedkeuren door wat rekenwerk te doen. Je kunt in essentie denken aan het vermogen om zonder kosten in IOTA transacties af te handelen als de beloning voor het beveiligen van het netwerk.

Dit gebrek aan transactiekosten in IOTA maakt extreem kleine transacties mogelijk, aangeduid als ‘nanopayments’. Door de huidige netwerkcongestie van Bitcoin kunnen transactiekosten relatief hoog zijn (gemiddelde transactiekosten ten opzichte van $ 40 op het moment van schrijven), wat het onpraktisch maakt voor kleine betalingen. Het team van IOTA is van mening dat een belangrijk gebruik van nanopayments is voor apparaten die op internet zijn aangesloten om transacties met elkaar uit te voeren.

In december 2015 werd het volledige aanbod van IOTA verkocht in een crowdsale die meer dan $ 500.000 opbracht in bitcoin. Omdat het team geen tokens voorbracht, doneerde de gemeenschap 5% tokens om de IOTA Foundation te stichten die zich richt op ontwikkeling, onderzoek en onderwijs om IOTA vooruit te helpen.

Technologie

Het gedistribueerde grootboek van IOTA, de Tangle, is gebaseerd op een gegevensstructuur die een Directed Acyclic Graph (DAG) wordt genoemd. Voor elke transactie die plaatsvindt op het IOTA-netwerk, moet de transactie twee eerdere transacties goedkeuren door voor hen een kleine hoeveelheid Proof of Work uit te voeren. Het uitgangspunt is dat naarmate er meer transacties plaatsvinden, het netwerk sneller kan opschalen omdat er meer controles tegelijkertijd worden uitgevoerd.

Omdat de technologie nog in de kinderschoenen staat, vertrouwt IOTA op een “coördinator” van de IOTA-stichting om het netwerk te beschermen tegen bepaalde aanvallen. De coördinator dient als een checkpoint voor geldige transacties. Vroegere problemen waarbij de coördinator werd afgesloten, waardoor de officiële IOTA-portemonnee een paar dagen onbruikbaar werd, heeft geleid tot kritiek op centralisatie in het netwerk. Het team verklaart dat er plannen zijn om de coördinator uiteindelijk te verwijderen.

In augustus 2017 heeft een team van het MIT een artikel gepubliceerd waarin hun onderzoek naar IOTA wordt beschreven. Het IOTA-team ontwikkelde zijn eigen cryptografische hash-functie waarvan werd ontdekt dat deze kwetsbaarheden had met verschillende inputs, hashing naar dezelfde output, wat nooit zou mogen gebeuren.

Het beheren van je eigen crypto betekent dat je vanaf het begin cryptografische systemen moet maken. Dit is gevaarlijk omdat systemen die gedurende een lange periode niet zijn getest op gevechten, grote kwetsbaarheden kunnen bevatten. Het IOTA-team heeft dit probleem inmiddels verholpen, maar hun keuze om hun eigen crypto te rollen was voor veel mensen in de crypto-community een rode vlag.

Een lid van het team van IOTA antwoordde dat dit beveiligingslek met opzet aan de code was toegevoegd om te beschermen tegen kwaadwillende groepen die hun open source-code kopiëren. Of dit waar is of niet, de reactie van het team voegde toe aan een groeiende lijst met problemen binnen de gemeenschap.

Hoewel de technologie achter IT interessant kan zijn, is het altijd belangrijk om jouw onderzoek en due diligence te doen voordat je in crypto-activa investeert.

Ledger Nano S

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Bitcoin Updates