De Chinese centrale bank heeft nieuwe stappen aangekondigd om het handelsverbod beter te handhaven. Cryptocurrency-exchanges die illegaal in het land opereren worden daardoor opnieuw geconfronteerd met de harde aanpak van de Chinezen. Kort na de aankondiging daalde de BTC koers plotseling sterk, en sommigen denken dan ook dat de aankondiging een van de oorzaken kan zijn.

Bitcoin verloor de afgelopen dagen bijna $1.500 in waarde, vlak nadat het nieuws over de nieuwe, verharde aanpak bekend werd. Op dit moment lijkt bitcoin stand te houden bij $7.000, echter blijven verdere dalingen mogelijk. Dat de dalingen vlak na het Chinese nieuws plaatsvonden toont mogelijk aan dat China vrij veel invloed heeft op de bitcoin koers.

In de aankondiging van 21 november heeft People’s Bank of China aangekondigd actie te ondernemen tegen de illegale handel in cryptocurrencies zoals bitcoin. Het maakte de aankondiging in reactie op de groei van de handelsactiviteiten nadat China publiekelijk zijn steun uitte voor de ontwikkeling van blockchain-technologie, aldus de centrale bank.

De bank belooft echter haar crypto-handelsbeleid te handhaven en dergelijke activiteiten direct stop te zetten als ze worden ontdekt:

Zodra het wordt gedetecteerd, wordt het onmiddellijk stopgezet en wordt ervoor gezorgd dat dit niet meer kan gebeuren.

Chinese cryptocurrency- en blockchain-bedrijven melden dat de centrale bank inderdaad zijn aanpak heeft verscherpt. Zo zouden er verschillende invallen zijn gedaan in kantoren van dergelijke bedrijven die zich in China bevinden.

Op donderdag vonden bijvoorbeeld politie-invallen plaats in de kantoren van Bitterance en Bithumb, wat de bank echter later ontkende. Daarnaast kondigde de Shenzhen, een grote Chinese stad, activiteiten omtrent crypto-handel te gaan onderzoeken. Dit onderzoek zal worden uitgevoerd door de Chinese centrale bank.