Bitcoin (BTC) is het jaar al stijgend in gegaan. De mooie rally zorgde er uiteindelijk voor dat de BTC koers weer boven de $10.000 terecht kon komen, voor velen een belangrijke psychologische grens. Echter laat een bitcoin whale nu weten dat de rally wellicht niet zo gezond is. 

De whale, een wallet met zeer veel bitcoin in bezit, stelt dat de huidige markt flink gemanipuleerd wordt. Joe007, zoals de whale bekend staat, zegt dan ook dat een flinke correctie op het punt staat om te gebeuren. 

Dat whales de markt enigszins manipuleren is niets nieuws. Opvallend is wel dat de whales de laatste tijd flink wat geld hebben verdient door het opwaartse momentum. Zo laat Jacob Canfiel, een crypto-trader, zien:

Joe007 stelt dat de huidige rally het gevolg is van zogenaamde spoof orders. Dit zou kleinere handelaren op het verkeerde been zetten door hen te laten denken dat de prijs wellicht omhoog zal gaan. Dit leidt uiteindelijk tot een stijgende prijs waarna de whales kunnen cashen.

Het blijft natuurlijk mogelijk dat deze “neppe” rally over kan gaan in een normale rally. Joe007 heeft een nuchtere kijk op die mogelijkheid: “Let’s wait and see.” 

De koers lijkt ondertussen in een neerwaartse trend terecht te zijn gekomen. Hiermee is bitcoin weer onder de $10.000 terecht gekomen. Na een kort herstel de afgelopen 24 uur is de koers nu weer begonnen te dalen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.671.