TREZOR T

TREZOR model T is de tweede generatie hardware wallet van het gelijknamige Tsjechische bedrijf SatoshiLabs. Cryptocurrencies zoals bitcoin en litecoin groeien exponentieel. Hoewel ze financiële vrijheid bevorderen en ongelooflijke kansen bieden, kunnen ze moeilijk te begrijpen zijn, waardoor ze uitdagingen en risico’s voor hun gebruikers opleveren.

Met TREZOR kun je met een gerust hart onderdeel worden van de cryptocurrency-wereld, dankzij het geavanceerde en toch gebruiksvriendelijke beveiligingsontwerp. TREZOR is het startpunt en huis voor de lange termijn. TREZOR is de veilige plaats voor je digitale munten.

Eigenschappen van de nieuwe hardware wallet

Geavanceerde muntondersteuning – het model biedt ondersteuning voor acht verschillende cryptocurrencies.

Intuïtief touchscreen – Handig en comfortabel. Beheer munten met gemak van aanraking zoals je gewend bent van je smartphone.

Verbeterde beveiliging – Alle vertrouwelijke gegevens, inclusief de pincode, worden uitsluitend via het scherm ingevoerd. USB-communicatie wordt pas ingeschakeld na verificatie.

Omdat de TREZOR T een touchscreen heeft, worden alle bewerkingen waarvoor vertrouwelijke gegevens moeten worden ingevoerd uitsluitend op het scherm van het apparaat weergegeven. Je kunt er zeker van zijn dat niemand je pincode of je recovery seed kan zien, vergeet niet de TREZOR te bedekken wanneer je ze invoert. Dankzij de PIN-invoer op het apparaat hoeft het model T niet met uw computer te communiceren voordat je het apparaat met de juiste PIN-code ontgrendelt.

Geavanceerde functies en muntondersteuning

TREZOR T werkt op een geheel nieuwe firmware, helemaal opnieuw opgebouwd, genaamd de TREZOR Core. Toen SatoshiLabs deze nieuwe firmware ontwikkelden, gebruikten ze alle eerdere ervaringen die ze hebben verdiend tijdens het werken aan verschillende projecten, waaronder de oorspronkelijke TREZOR.

Voortbouwend  op hun traditie en vertrouwen in open-source, is TREZOR Core volledig open-source. Maar dat is niet de enige verdienste van het nieuwe systeem. Het belangrijkste kenmerk van Core is dat het is geschreven met het oog op uitbreiding, waardoor verschillende nieuwe functies veiliger en gemakkelijker kunnen worden geïmplementeerd die voorheen moeilijk te programmeren waren. Dit betekent dat SatoshiLabs op zoek zijn naar uitgebreide ondersteuning voor verschillende nieuwe munten en functies.

Uitbreidbaarheid uitgelegd

Het apparaat is klaar voor allerlei integraties en functies. Het werkt op een snellere processor en heeft zelfs een micro-SD-kaartsleuf voor gegevensversleuteling. Het model T is ook klaar voor de toekomst met een USB-C-connector, zodat je het onderweg naadloos kunt aansluiten.

Het volledige apparaat wordt ondersteund door een eenvoudige backup van 12 woorden, de recovery seed, compatibel met de algemene normen voor HD-portefeuilles (BIP32 / 39/44). Herstel je seed op een nieuw apparaat en je kunt beginnen met het beheren van je portemonnee vanaf je favoriete apparaat. Natuurlijk kun je ook een 24 woorden recovery seed op de TREZOR T herstellen.