Het Tsjechische bedrijf Satoshilabs is verantwoordelijk voor de productie van de allereerste hardware wallet genaamd Trezor. Satoshilabs is gevestigd in de hoofdstad Praag.

De Trezor ondersteunt niet alleen bitcoin maar ook cryptocurrencies zoals litecoin, dash en ethereum.

De recovery seed

Bij het aanmaken van een hardware wallet wordt er als eerst gevraagd 24 woorden op te schrijven, dit is de zogenaamde recovery seed. Deze seed geeft een gebruiker altijd toegang tot zijn of haar bitcoins, zelfs als het apparaat kapot gaat. De 24 Engelse woorden dienen veilig bewaard te worden en niet met andere gedeeld te worden.

Na het genereren van de seed wordt er bij de meeste wallets gevraagd om een vier cijferige pincode te kiezen. Dit is de pincode die gebruikt gaat worden als je wilt inloggen in je bitcoin wallet of als je een transactie wilt versturen. Als iemand te vaak de pincode verkeerd intoetst, dan reset het apparaat zich vanzelf. Om weer bij de bitcoins te kunnen komen moet je jouw recovery seed invoeren en heb je weer toegang tot al jouw munten. De recovery seed is dus simpelweg je backup die je nooit wilt kwijt raken.

Nadat je de 24 woorden hebt opgeschreven kun je aan de slag met je Trezor. Op de url: https://wallet.trezor.io kun je jouw wallet helemaal instellen en natuurlijk je eerste munten in de wallet zetten.

Geef een reactie

Heb je een tip voor ons? Laat het ons weten!

Newsletter

Blijf op de hoogte met onze toekomstige nieuwsbrief!

About

Onze website bitcoinwallet.nl is opgericht om nieuwe gebruikers een helder overzicht te geven van bitcoin wallets, exchanges en andere websites.

Navigation
Follow