Ledger is een Frans bedrijf gevestigd in Parijs en staat bekend om haar ruime keuze aan hardware wallets. Met een breed aanbod aan hardware wallets met ieder zijn eigen prijs is het zeker een interessante fabrikant.

De Ledger Nano S is een zogenaamde hardware wallet. Een wallet is hetgeen waarin je de sleutels tot je digitale valuta (zoals bitcoin en ether) bewaard en hoewel de meeste wallets in de vorm van software of een webdienst zijn, gaat het hier om een fysiek apparaat. De Nano S is een goede manier om je cryptocurrencies veilig te bewaren en te gebruiken. Het apparaat zit goed in elkaar en is eenvoudig te gebruiken. De Ledger Nano S ondersteunt de meeste bekende cryptocurrencies, inclusief Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple. Andere cryptocurrencies kun je toevoegen via de app Ledger Manager, een video van deze app is hier te bekijken.

De recovery seed

Bij het aanmaken van een hardware wallet wordt er als eerst gevraagd 24 woorden op te schrijven, dit is de zogenaamde recovery seed. Deze seed geeft een gebruiker altijd toegang tot zijn of haar bitcoins, zelfs als het apparaat kapot gaat. De 24 Engelse woorden dienen veilig bewaard te worden en niet met andere gedeeld te worden.

Na het genereren van de seed wordt er bij de meeste wallets gevraagd om een vier cijferige pincode te kiezen. Dit is de pincode die gebruikt gaat worden als je wilt inloggen in je bitcoin wallet of als je een transactie wilt versturen. Als iemand te vaak de pincode verkeerd intoetst, dan reset het apparaat zich vanzelf. Om weer bij de bitcoins te kunnen komen moet je jouw recovery seed invoeren en heb je weer toegang tot al jouw munten. De recovery seed is dus simpelweg je backup die je nooit wilt kwijt raken.

Nadat je de 24 woorden hebt opgeschreven zit je in het menu van de Nano S, vervolgens is het tijd om de apps te installeren in de Google Chrome webbrowser.

Bitcoins versturen

Om bitcoins, of een andere digitale valuta te versturen uit je Nano S dien je eerst in te loggen met de pincode. Vervolgens open je de “Ledger Wallet Bitcoin” applicatie op zowel je computer als het apparaat zelf. Hierna log je automatisch in de wallet. Zie onderstaande video over hoe je precies de bitcoins dient te versturen.

Geef een reactie

Related

Sorry, there are no resources to display yet.

Heb je een tip voor ons? Laat het ons weten!

Newsletter

Blijf op de hoogte met onze toekomstige nieuwsbrief!

About

Onze website bitcoinwallet.nl is opgericht om nieuwe gebruikers een helder overzicht te geven van bitcoin wallets, exchanges en andere websites.

Navigation
Follow