KeepKey

KeepKey is een hardware wallet. Het slaat je privé-sleutels offline op, waardoor het bijna onmogelijk is voor hackers om je bitcoins met traditionele middelen te stelen. In deze Keepkey review halen we de wallet eruit en laten we zien hoe je bitcoins kunt ontvangen en verzenden met behulp van de KeepKey Chrome apps.

Welk doel hebben hardware wallets?

Hardware wallets hebben als doel veiligheid te combineren met gebruikersgemak. De taak van deze apparaten is het offline houden van de private keys terwijl je transacties uitvoert op je computer. De meeste hardware wallets worden via een USB kabel aangesloten op de computer en worden op vrijwel elk besturingssysteem ondersteunt. Het voordeel is dat de private key nooit jouw apparaat verlaten waardoor het voor hackers vrijwel onmogelijk is om jouw cryptocurrencies, zoals bitcoin, te stelen.

KeepKey review

We hebben onlangs de nieuwe KeepKey hardware wallet in handen gekregen, deze is al een paar maanden op de markt en er zijn nog geen grote kwetsbaarheden gemeld. De software is ook open source, wat een enorm pluspunt is voor het verifiëren van de beveiliging en privacy van het apparaat. Het ontwerp is fantastisch, de matte afwerking aan de achterkant met het KeepKey-logo is een leuke touch en het LCD-scherm aan de voorkant is zeer groot en helder.  De KeepKey is verkrijgbaar voor € 139,00 en is hierdoor relatief prijzig vergeleken met andere hardware wallets zoals de TREZOR of Ledger Nano S.

Het opzetten van de KeepKey wallet duurde minder dan vijf minuten. Via de Chrome-webbrowser navigeer je eenvoudigweg naar de website van het bedrijf, waardoor je wordt omgeleid naar de Google Chrome AppStore. Download en installeer de KeepKey-wallet-plug-in en de KeepKey-proxy-plug-in, klik vervolgens op het nieuw gegenereerde muntpictogram in de rechterbovenhoek van het Google Chrome-scherm en initialiseer de KeepKey wallet. Zodra je jouw pin hebt ingesteld en de herstelzin (recovery seed) hebt gekopieerd, is je portemonnee ingesteld. Het proces lijkt erg op de manier waarop de Ledger Nano S wordt geïnstalleerd.

KeepKey kopen

De KeepKey is verkrijgbaar bij verschillende webwinkels in Nederland en België. Persoonlijk hebben wij goede ervaringen met de webwinkel: Cryptomaan.