Bitcoin kopen

Super dat je geïnteresseerd bent in bitcoin! Deze pagina helpt je met het kopen van je eerste bitcoins en geeft je een paar tips bij het beginnen. Lees snel verder voor meer informatie en begin aan het bitcoin avontuur!

Aan De Slag

Om bitcoins te ontvangen of te versturen heb je een bitcoinadres nodig, deze zal gevraagd worden als je voor de eerste keer bitcoins gaat bestellen. Een bitcoinadres kun je vergelijken met het IBAN rekeningnummer van je bank. Heb je nog geen bitcoinadres? Dan moet je eerst een bitcoin wallet aanmaken.

Ben je van plan om meer dan € 500 te investeren in bitcoin? Dan raden wij een hardware wallet aan.

Er zijn verschillende manieren om bitcoins te kopen. Je kunt bitcoins onder andere aanschaffen bij een bitcoin exchange. Het nadeel aan een exchange is dat ze een tikje ingewikkeld zijn en veel tijd in beslag nemen. Een makkelijke, veilige en snelle manier  om bitcoins te kopen is door gebruik te maken van de betaalmethode iDEAL bij een bitcoinreseller.

Er zijn verschillende websites die deze dienst aanbieden waaronder de Nederlandse start-up BTC Direct. Bij een broker betaal je wel iets meer voor je bestelde bitcoins, denk hierbij aan een fee van ongeveer 2% bovenop de actuele bitcoin koers. Het voordeel om bitcoins te kopen met iDEAL is dat je ze direct in je digitale wallet gestort krijgt. De meeste bitcoinresellers vragen identificatie aan hun klanten.

Neem Verantwoordelijkheid

Bij een digitale valuta zoals bitcoin ben je zelf verantwoordelijk voor het beheer en de veiligheid van je belegging. Neem die verantwoordelijkheid ook en kijk eerst of een wallet goed werkt. Als je bitcoins koopt worden ze doorgestuurd naar jouw wallet, en jouw wallet is jouw verantwoordelijkheid. Leg de schuld dus niet bij een ander als je zelf een fout maakt. Probeer eerst er achter te komen hoe de Bitcoin-technologie, een bitcoin wallet en het kopen van bitcoins precies werkt en begin klein! Je kunt al vanaf € 10 mee doen.

Wist je dat bitcoin transacties onomkeerbaar zijn? Je wilt dus altijd goed controleren of je het juiste adres hebt ingevuld.Kopieer daarom altijd je eigen adres.

Het is ook belangrijk dat je computer of laptop veilig is van eventuele virussen, je kunt het programma Malwarebytes downloaden en installeren om je computer te scannen op kwaadaardige software. Ben je niet zo goed met computers? Dan raden we je aan om je eerst maar eens goed te verdiepen in hoe software en computers werken, voordat je investeert in een digitale valuta is dat namelijk wel erg handig. De meest veilige manier om je aangekochte bitcoins op te slaan is op een hardware wallet.

Bitcoin kopen in stappen

  1. Maak een software bitcoin wallet aan of koop een hardware wallet;
  2. Registreer je bij een bitcoin broker zoals BTC Direct;
  3. Vul het aantal bitcoins in dat je wilt kopen;
  4. Vul jouw bitcoinadres in dat je uit je eigen wallet haalt;
  5. Betaal met een rekening op je eigennaam;
  6. Proficiat je bezit bitcoins!

Heb je een tip voor ons? Laat het ons weten!

Newsletter

Blijf op de hoogte met onze toekomstige nieuwsbrief!

About

Onze website bitcoinwallet.nl is opgericht om nieuwe gebruikers een helder overzicht te geven van bitcoin wallets, exchanges en andere websites.

Navigation
Follow