Binance

Binance is een opkomende cryptocurrency-exchange met een focus op crypto-to-crypto-handel. Het platform begint populariteit te winnen in de blockchain-community dankzij het indrukwekkende aanbod aan munten en de lage trading fees.

De registraties van de exchange staan op dit moment dicht. Alleen via deze unieke link kun je nog een Binance account aanmaken.

Hoewel het bedrijf slechts enkele maanden geleden werd gelanceerd (via ICO), wordt de exchange al gepromoot als een goed alternatief voor Bittrex.

Hoe het werkt

Er zijn twee opties voor handelsplatforms op Binance: Basic en Advanced. We zullen in eerste instantie de optie Basishandel in dit artikel behandelen, maar je kunt de onderstaande geavanceerde weergave bekijken. Er zijn niet veel verschillen tussen de twee weergaven, met uitzondering van het kunnen uitvoeren van meer gedetailleerde technische analyse in de geavanceerde weergave.

Zelfs de basisweergave is vrij complex en niet ideaal als je net begint te investeren. Het is duidelijk dat Binance niet is gemaakt voor de informele belegger. Het hoofddashboard heeft verschillende grafieken, inclusief de orderboeken, een kandelaardiagram en de handelsgeschiedenis. Er is ook een diepteschema van de orders die je kunt bekijken op een afzonderlijk tabblad in de kandelaardiagram.

Om te beginnen met handelen, moet je eerst jouw account financieren. Om dit te doen, klik je op de koppeling “Deposits Withdrawals” op het tabblad “Funds”. Zoals weergegeven in de afbeelding hieronder:

Op de pagina “Deposits and Withdrawals” kies je met welke cryptocurrency je jouw account wilt financieren en klik je op “Deposit”. Binance geeft je dan een ontvangstadres voor de desbetreffende cryptocurrency. Wij raden je aan om je account te ‘funden’ met Ethereum of Litecoin en deze te kopen doormiddel van iDEAL bij de verschillende cryptocurrency brokers.

Zodra je account wat cryptovaluta heeft, kun je beginnen met beleggen. Navigeer terug naar het uitwisselingsdashboard door op “Basic” te klikken onder het tabblad “Exchange” in de linkerbovenhoek.

Op Binance kun je alleen limiet- en marktorders maken. Met de complexiteit van de interface zouden wij verwachten dat er meer geavanceerde handelsopties zijn, maar die dingen kunnen worden toegevoegd naarmate het bedrijf ouder wordt en groeit.

Trading Fees

Binance rekent momenteel een vast tarief van 0,1% voor elke transactie. Voor een exchange die  is dit een van de laagste tarieven die wij hebben gezien.

Als je betaalt met hun eigen token (BNB), ontvang je momenteel een korting van 50% op de handelskosten, waardoor deze wordt verlaagd naar 0,05%. Met deze korting heeft Binance gemakkelijk een van de laagste tarieven in de branche.

Beschikbare cryptocurrencies

Binance heeft een uitgebreide selectie munten met paringen met Bitcoin, Ethereum en Tether. Enkele van de beschikbare munten zijn:

 • Ark
 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Bitcoin Gold
 • Dash
 • EOS
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • IOTA
 • Litecoin
 • Neo
 • OmiseGo
 • +36 andere coins

Veel beleggers houden van Binance omdat ze munten aanbieden die vaak niet op andere beurzen staan zoals Bitcoin Gold, IOTA en Walton Coin.

Overdrachtslimieten

Binantie is strikt een exchange van cryptocurrency, dus je kunt jouw account niet met euro’s financieren. Je kunt alleen cryptogeld storten, maar er is geen limiet op het bedrag dat je kunt storten. Er zijn ook geen kosten verbonden aan jouw stortingen.

Het bedrag dat je elke dag kunt opnemen, wordt bepaald door de verificatielaag. Zonder verificatiedetails in te dienen, wordt je op niveau 1 geplaatst en kun je maximaal 2 BTC-waarde van cryptocurrency per dag opnemen.

Om te worden geclassificeerd als Niveau 2, moet je ofwel twee-factor-authenticatie of Google Authenticator inschakelen. Op dit moment worden alleen Chinese cijfers ondersteund voor tweefactorauthenticatie.

Hierna moet je het volgende opgeven:

 • Voornaam
 • Achternaam
 • Geslacht
 • land
 • Paspoort ID
 • Paspoort foto
 • Selfie met paspoort

Met Niveau 2-verificatie neemt je dagelijkse opnamegrens toe tot 100 BTC.

Beveiliging

Informatie over de beveiliging van het fonds is niet beschikbaar op de Binance-website en we hebben niets kunnen vinden op forums die erop betrekking hebben. Bewaar nooit al je cryptocurrencies op een exchange, beheer bijvoorbeeld een deel op hardware wallets.

Customer Support

Het customer support op de Binance-site ontbreekt in vergelijking met andere beurzen. Er is een korte lijst met veelgestelde vragen (FAQ) die niet veel vragen beantwoorden.

Omdat de website oorspronkelijk in het Chinees is geschreven en naar het Engels is vertaald, zijn er secties (met name in de ondersteuningssectie) die verwarrende grammaticale fouten bevatten. Wij gaan Binance echter het voordeel van de twijfel geven, omdat het bedrijf jong is en het indrukwekkend is dat ze al vroeg meerdere talen ondersteunen.

Je kunt een supportticket indienen via een online formulier en een reactie per e-mail ontvangen. Op de officiële Binance Reddit-pagina staat dat jouw ticket niet zal worden beantwoord door een willekeurige ondersteuningsagent, maar door iemand die integraal deel uitmaakt van het bedrijf en die het systeem kent dat je gebruikt.

Conclusie

Zelfs met de liefde die deze exchange krijgt van de community, blijven wij weg totdat het een beetje meer gevestigd is en de beveiligingsprocedures bewezen succesvol zijn. Als je bereid bent om de dobbelstenen te gooien, zijn de talloze munten en lage handel vergoedingen gevonden op Binance ongeëvenaard. Je kunt jezelf hier registreren.