Direct geld ontvangen met Instant Payments

16 dec

We leven in een maatschappij die nooit stilstaat, de winkels zijn op zondag open en in de nacht is er op verschillende plekken in Nederland genoeg te doen. Het betalingsverkeer in ons land is echter een uitzondering, in het weekend was het tot voor kort niet mogelijk om geld te ontvangen als bij verschillende banken klant was.

De Nederlandse banken ABN Amro en bunq brengen daar nu veranderen in. De bedrijven doen mee aan een Europees project en maken hiermee “Instant Payments” mogelijk. Met Instant Payments wordt een overboeking onmiddellijk bijgeschreven op de bankrekening van de begunstigde, zodat deze het geld binnen enkele seconden beschikbaar heeft. Ook als deze bij een andere bank zit. Deze nieuwe infrastructuur zal continu beschikbaar zijn, 24 uur per dag, 7 dagen per week, dus ook in het weekend en op feestdagen.

ING lijkt ook mee te doen aan de proef maar het systeem nog niet geactiveerd te hebben. In onze test van een bun-rekening naar een ABN Amro rekening was een succes, binnen 10 seconden stond het geld op de rekening. Een kanttekening is dat voorlopig alleen bedragen onder de € 15.000,00 (lees vijftienduizend euro) direct zullen zijn. In totaal doen 20 banken op dit moment mee aan de ‘vroege’ test, uiteindelijk is het de bedoeling dat alle Europese banken over deze technologie beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *