Kiezen tussen Legacy of SegWit

29 nov

De kans is groot dat je op deze pagina terecht bent gekomen omdat je een Ledger hebt gekocht en moet kiezen tussen Legacy of SegWit. Of dat je al bitcoins op je Ledger had staan en nu ook deze onderstaande keuze krijgt. We hebben het artikel in twee keuzes opgedeeld, een als je Ledger helemaal nieuw voor je is en een als je al een Ledger in gebruik had.

Nieuwe Ledger

Heb je net een nieuwe Ledger Nano S of Blue gekocht en start je jouw Ledger dus voor de eerste keer op. Dan kies je altijd voor SegWit, zo maak je gebruik van de nieuwste adres vorm en dit scheelt uiteindelijk transactiekosten.

Ledger al in gebruik

Had je jouw Ledger al in gebruik en krijg je nu op eens de keuze tussen Legacy of SegWit. Dan kies je in eerste instantie voor Legacy, daar staan namelijk jouw bitcoins. Het is slim om over te stappen naar de nieuwe SegWit adressen en je oude bitcoins over te zetten naar je nieuwe SegWit wallet. Het nieuwe adresformaat maken met verschillende voordelen: lagere kosten, snellere handtekeningen en een second layer solution.

4 Replies to “Kiezen tussen Legacy of SegWit

  1. Als ik bijvoorbeeld via BTCdirect litecoins wil versturen naar mijn wallet, kan ik dan wel segwit gebruiken? Op btc staat dat adres met een L moet beginnen, en bij segwit begint die met een M. En bij legacy wel met een L.

  2. Mijn vorige wallet op mijn Ledger stond op Legacy. Echter heb ik (heel stom) gekozen voor Segwit toen ik deze melding kreeg. Nu zie ik mijn ltc’s niet in de wallet staan. Hoe krijg ik ze dan als nog te zien, want ik neem aan dat die legacy nog steeds bestaat waar ik mijn ltc’s heb opstaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *