Bitcoin Gold Claimen

23 nov

Wie voor 24 oktober 2017 bitcoins (BTC) bezitten heeft hetzelfde balans in bitcoin gold (BTG) verkregen. Als jouw huidige Bitcoin wallet op dit moment nog geen BCG ondersteunt moet je jouw recovery seed (meestal bestaande uit 12 of 24 Engelse woorden) importeren in een andere Bitcoin wallet die al wel ondersteuning biedt voor BTG.

Op dit moment ondersteunen alleen de hardware wallet fabrikanten Ledger en Trezor de nieuwe munteenheid. Maak je gebruik van een software- of webwallet? Dan dien je dus eerst een hardware wallet aan te schaffen en jouw recovery seed te importeren in de hardware wallet.

Wat is een fork?

Een “fork” is een verandering in de software van de digitale valuta die twee aparte versies van de blockchain maakt met een gedeelde geschiedenis. Forks kunnen tijdelijk zijn, een paar minuten duren of kunnen een permanente splitsing zijn in het netwerk waardoor twee afzonderlijke versies van de blockchain worden gemaakt. Als dit gebeurt, worden er ook twee verschillende digitale valuta’s gecreëerd, bijvoorbeeld bitcoin en bitcoin gold. In de afbeelding hieronder zie je dat branch A en branch B dezelfde “common blockchain” delen, ofwel dezelfde geschiedenis van transacties. Uiteindelijk gaan de branches echter als zelfstandige blockchains verder.

Wat moet ik doen?

De komende tijd zal moeten blijken of er genoeg ondersteuning is voor bitcoin gold. Als dit het geval is zal bitcoin gold waarschijnlijk een zogenaamde altcoin worden zoals de litecoin. Wil je nu over jouw bitcoin gold beschikken? Dan dien je eerst een hardware wallet te kopen. Beschik je al over een hardware wallet en stonden je bitcoins hier al op? Dan kun je deze handleiding voor Ledger volgen en deze handleiding voor Trezor.

Beschik je al over een hardware wallet en stonden je bitcoins hier al op? Dan kun je deze handleiding voor Ledger volgen en deze handleiding voor Trezor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *