Wat maakt Bitcoin waardevol?

20 nov

De digitale valuta Bitcoin heeft een toegewijde aanhang, haalt regelmatig de headlines en inspireert talloze beleggers om digitale valuta deel van hun portefeuilles te maken. Toch geniet het de steun van geen enkele regering of entiteit van een derde partij zoals een bank, en het kan moeilijk zijn om te begrijpen waar de waargenomen waarde vandaan komt. Dus, je vraagt je misschien af, wat maakt bitcoin waardevol?

Fundamenteel ontlenen bitcoins hun waarde net als al het andere: omdat mensen ze willen. Net als elke andere valuta, volgt bitcoin de basisregels van vraag en aanbod. Valuta’s zijn altijd nuttige hulpmiddelen geweest om handel gemakkelijker te maken, waardoor houders goederen via verhandeling in een goed verhandelbare grondstof kunnen omzetten, en vervolgens de opbrengst van die verkoop gebruiken om bijna alles te kopen wat ze willen.

Hoewel fiat-valuta waarde ontlenen aan de regeringen die hen ondersteunen, zijn valuta zoals goud waardevol op zichzelf. Momenteel is bitcoin niet zoals andere valuta, omdat het niet universeel wordt geaccepteerd. Er zijn grenzen aan waar het voor kan worden gebruikt. Hoewel ze niet door een overheid worden gesteund of op zichzelf waardevol zijn, worden bitcoins nog steeds gebruikt als een store of value.

Bitcoin ontleent zijn unieke waarde aan het feit dat het, ondanks het gebrek aan officiĆ«le steun of brede acceptatie, een ecosysteem heeft gegenereerd waarin veel mensen bereid zijn om handel te drijven en het te accepteren. Sterker nog, sommigen zien bitcoin als waardevoller of nuttiger dan andere valuta, omdat het een betere optie is voor bepaalde doeleinden, zoals naadloze digitale overdrachten en grensoverschrijdend gebruik. Omdat er een limiet is ingesteld voor het totale aantal bitcoins dat ooit zal bestaan, kan de valuta niet worden gedevalueerd door inflatie zoals anderen dat kunnen. Ten slotte is een belangrijk voordeel van bitcoin bekend als “censuurresistentie”, het vermogen om te worden gebruikt voor transacties die normaal gesproken door andere betalingsnetwerken kunnen worden gecensureerd.

Kortom, de antwoorden op de vraag wat Bitcoin waardevol maakt, zijn enkele van de dingen die elke valuta waardevol maken en sommige maken bitcoin anders dan andere.

Tip: lees onze pagina over Bitcoin om de digitale valuta precies te begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *